NÖJE 

Vinnaren av ’’Robinson’’ 2022-Det här ska han göra för vinstpengarna

Vem är den bästa överlevaren?

Robinson är programmet där 20 deltagare tävlar i upp till 42 dagar om att vinna Robinson-statyetten och 500 000 tusen kronor. Under en och en halv-månadstid är deltagarna ödelagda på en öde ö Malaysia med tillgång till nästintill ingenting. Mat, verktyg och vatten är något de måste förtjäna genom olika utmaningar och tävlingar. Förutom överlevnad, testas deltagarna i det sociala spelet för att på så sätt undvika utröstning i ett så kallat ’’öråd’’ av de andra deltagarna.

Söndagen den 18 december gick finalen av Robinson 2022 av stapeln och vinnaren är ingen mindre än Luleåbon-Lars-Olov Johansson, 44, eller som han kallades i programmet ’’L.O’’. Efter att ha överlevt i tio veckor på en öde ö och efter en sanslös final kammade L.O hem vinsten, bara sekunden före Martin Larsson, 24, i mål.

L.O  berättar för Expressen om känslorna efter den rysande finalen och vad vinstpengarna kommer gå till.

Det var en sjuk final. Han trampade av mig en sko där i vattnet och det var en satans stress, säger LO.

För vinstpengarna planerar Lars-Olov att byta tak på huset.

– Det jag planerar är att byta tak på huset och sedan blir det väl en resa med hela familjen, berättade han för Expressen.

Han fortsätter sedan: 

– Sedan räcker det inte till så mycket mer eftersom det ändå är skatt på det. Jag får ut 250 000. 500 000 låter ju fantastiskt bra, det är ju extremt mycket pengar om du ska spara ihop det på din månadslön absolut men när du ska spendera det är det inte så mycket, avslutar han. 

Efter vinsten och när känslorna hade lagt sig kom tillslut tårarna hos L.O- som var med i programmet tack vare att sambon anmält honom i hemlighet.

– Jag har absolut henne att tacka för detta. Det var ett gott initiativ, säger Lars-Olov ”LO” Johansson.

Related posts