politik 

SSU:s valanalys sågar moderpartiet

Socialdemokraternas ungdomsförbund går hårt mot sitt eget moderparti, dem menar att det är åtta år av ängslan och visionslöst regeringsinnehav som ledde fram till att ett maktskifte blev faktum. – S har inte gjort det som unga tycker att samhället borde göra, unga upplever att det går åt fel håll och att de och människor i deras omgivning har fått det sämre, säger förbundets ordförande Lisa Nåbo om valanalysen till TT. Lisa Nåbo menar även att ett parti som förlorar unga väljare riskerar att sakta dö ut samt att resultaten i skolvalen tyder på att Socialdemokraterna kommer få ännu mindre väljare framöver. Det Lisa Nåbo saknar är konkreta lösningar och visioner om hur samhället ska vara. Hon menar att det socialdemokraterna gick till val på enbart var riktat till barnfamiljer och äldre och helt saknade den förnyelse som unga bad om.

Det finns dock unga väljare som fortfarande anser att socialdemokraternas politik är ett bra parti som även vänder sig till unga väljare.

Väljaren Emil berättar vad han tycker om socialdemokraternas politik:

Related posts