SPORT 

Dramatisk VM-final slutade med vinst för Argentina och Messi. 

Under söndagen den 18 december blåste domaren i gång VM-finalen i Qatar mellan Argentina och Frankrike. Det blev en dramatisk match där Argentina tog en tvåmålsledning för att sedan tappa ledningen två gånger. Efter att matchen avslutats med straffar fick Argentina ta hem guldet. 

Argentina hade ett stadigt grepp om finalen, där Lionel Messi inledde målskyttet med en straff. Landet hade en ledning med 2–0 efter första halvleken, men efter 80:e minuten klev Kylian Mbappé fram för Frankrike och gjorde två mål inom loppet av två minuter. 

Dramatiskt avslut.

Efter Frankrikes kvittering fick Argentina inte tillbaka greppet om bollen och finalen gick till förlängning. I förlängningen såg det ut som Lionel Messi avgjorde matchen när han satte 3–2 i 109:e minuten, men Mbappé såg till att det inte hände.

I slutminuterna fick Frankrike en straff och Mbappé kvitterade igen, vilket ledde matchen till att avgöras på straffar.

Straffskyttet började med matchens stjärnor Messi och Mbappé som båda satte varsinn straff. Efter detta tog Argentina över och satte samtliga straffar, medan Frankrike missade två. Gonzalo Montiels straffmål avgjorde matchen och Argentina tog hem VM-finalen för tredje gången, senast var 1986.

Related posts