Nöje Nyheter 

Cykla året runt!

Att transportera sig med hjälp av cykeln är både hälsosamt och miljövänligt, för att göra det året runt bör man dock ha några saker i åtanke. Cykel-entusiasten Thomas Cyren är volontär på Cykelköket i Jönköping. Han delar med sig av sina bästa tips för att fortsätta cykla under vinterhalvåret. 

Thomas menar att det finns två huvudsakliga saker att tänka på; halka och mörker. 

Mörkret är farligt eftersom att bilar, andra cyklister eller fotgängare inte ser när en cykel kommer farande vilket kan resultera i olyckor. Därför menar Thomas att det är väldigt viktigt att anpassa sin klädsel.  

“När du cyklar på kvällen, ha alltid på dig reflex, antingen en väst eller på din hjälm, ha så mycket reflektivt som möjligt för att synas”. 

Thomas understryker att man bör vara vaksam för halkan. Gruset som läggs ut här i Jönköping för att motverka halka kan ibland resultera i en ny halk-risk.

“När du bromsar kraftigt med cykeln så börjar gruset under däcken rulla, så åk alltid långsamt, du ser inte vad som kommer”

Sedan kan man ta det nästa nivå och byta till vinterdäck på cykeln. Det finns i de flesta affärer där du kan köpa cyklar. 

“Ta alltid det säkra före det osäkra för att inte skada dig, och glöm inte hjälmen” säger Thomas avslutningsvis.

Related posts