Nöje 

3 tips på julbord i Jönköping

Julbord, en tradition som har haft sitt motstånd under pandemin och en tradition fylld med olika åsikter, men en tradition som folk älskar och om du som många känner känslan för ett julbord så har Jönköping mycket gott att erbjuda. För att navigera smörgåsbordet av alternativ kommer här tre tips på julbord i Jönköping.

Hooks Herrgård

Om du söker det traditionella julbordet så kan Hooks Herrgård vara något för dig. För att komma hit behöver du ta dig söder ut från Jönköping och mot Hok i Vaggerydskommun, så en bit att åka men värt kan lovas. Här har det serverats julbord i 60 år och det serveras i ett 1700-tals miljö. På hooks herrgård kör de med jultallrik där gästen får en förrätt, varmrätt och dessert, det finns även alternativ för barnen. Men skynda att boka för julbordet slutar att serveras den 22 december.

Guvernören

Här kan du också hitta det traditionella julbordet men det du byter ut mot en lite modernare miljö vinner du tillbaka på alternativ. Guvernören har ett stort julbord med mycket att välja på, allt från det kalla, till det småvarma till det varma. Får inte glömma av de nio olika sorters sillar som också finns. Här kan du välja mellan en färdiggjord tallrik med småvarmt till lunch som är det billigaste alternativet eller ta för dig av det stora julbordet som är det dyrare alternativet. Här äter barn under sex år gratis och barn upp till tolv för halva priset.

Glädje

Om du söker julstämningen närmare centrum så finns Glädje för dig. Där bjuds det på glögg i entrén och livemusik för att få den där extra känslan av julen. Det serveras tre klassiska bord i bufféstilen. Ett kallt, ett varmt och ett dessertbord. Julbordet är öppet på vardagar och helger men är något dyrare på helger. Glädje ger en mer modern livlig känsla än de andra två alternativen med sitt öppna kök och moderna inredning men lyckas få till julstämningen oavsett.

Related posts