Karriär 

Mångmiljonaffär för CAIA Cosmetics

Det har bara gått två år sen sminkmärket CAIA Cosmetics startades men företaget har redan lyckats göra mångmiljonvinst. Bianca Ingrosso är en av grundarna bakom sminkmärket och efter partnerskapet med Verdane tjänade hon in 60 miljoner kronor enligt Di Digital.

CAIA Cosmetics värderas till cirka 400 miljoner kronor och att de redan har nått stor framgång är inget att hymla om. Riskkapitalbolaget Verdane äger 50 procent av CAIA Cosmetics, en affär som genomfördes i somras. Pengarna från Verdane ska hjälpa företaget att utvecklas och nå kunder utomlands.

Foto: CAIA Cosmetics

I en intervju med Aftonbladet berättar Bianca Ingrosso om hennes tankar angående partnerskapet.

”Det känns såklart oerhört fantastiskt och som ett kvitto på att det vi gör är rätt. Både grundarteamet och vår personal är glada över att CAIA får bli en del av Verdane-familjen. De är sjukt duktiga på e-handel och äger ju bolag som Desenio, Safira, Mathem, med flera”.

Bianca Ingrosso är en av Sveriges största influencers och smink har alltid varit ett stort intresse för henne. Redan som liten lekte hon med sin mammas smink och fascinerades över hur smink kunde förvandla om människor berättar hon för Enterprise Magazine. Bianca berättar även att hon idag kan sitta flera timmar framför sminkspegeln eftersom det ger henne lugn och avslappning. CAIA Cosmetics har blivit enligt Bianca mer än bara ett sminkmärke. CAIA är en förebild som lyfter andra kvinnor och visar att allt är möjligt.

Bild: @vtrports

Framtiden för CAIA Cosmetics ser ljus ut. Under december månad har CAIA på sin Instagram anordnat en julkalender till sina följare. Varje dag i 13 dagar har de släppt nya produkter, haft erbjudanden eller andra överraskningar som varit uppskattat av följarna. CAIA Cosmetics kommer även ha en tävling i förmån för Musikhjälpen där de tävlar ut en goodiebag med innehåll från CAIA Cosmetics nuvarande sortiment.

Maja Söderberg
Redaktör

Related posts