Nationellt Nyheter 

Att kombinera studier och arbetsliv

Plugg, jobb, vänner och familj. Livets pussel som är svårt att få ihop. Amal har nästan löst detta pussel.

Amal Nyberg är en glad och ambitiös 23-årig tjej. Just nu går Amal sitt andra år på socionomprogrammet på Stockholms universitet där hon trivs som handen i handsken. Majoriteten av tiden sitter Amal och pluggar, men den tid som blir över lägger hon på att jobba deltid på ett gruppboende.

Idag hade hon en väldigt lugn dag vilket hon inte är van vid. Amal är van vid att försöka få ihop livets pussel med plugg, jobb och fritid. ”Jag gillar att ha mycket att göra även om det blir lite stressigt ibland”, säger Amal med ett leende på läpparna.

Att ha många bollar i luften är inga konstigheter för Amal, men dock känner hon att ibland är det väldigt svårt att få tid till sig själv.

”Jag är så fokuserad på att balansera plugg, jobb och ha ett någorlunda socialt liv, att jag glömmer bort mig själv i det hela.”

Foto: Pixabay

Här är några av Amals tips till hur man lyckas med att kombinera studier och arbetsliv. Hennes första tips är att ge hundra procent uppmärksamhet till det du gör. Om du exempelvis jobbar fokusera enbart på jobbet utan att tänka på skolarbete, och vice versa om du pluggar.

Planering, planering och återigen planering är ett annat tips som Amal har. ”Jag hade nog aldrig får ihop det om det inte vore för att jag planerar nästan allt.”

Det sista tipset Amal vill dela med sig av är att man inte ska glömma bort sig själv i det hela utan att man ska ta en paus och bara ta det lugnt en kväll och inte göra något alls. Avslutningsvis vill Amal slå ett slag för hur viktigt det är med en hälsosam balans mellan plugg och arbetsliv.

Fatima Elmi
Skribent

Related posts