Karriär Listor 

5 tips inför en lyckad arbetsintervju

Äntligen är det dags att visa vad du går för och göra ett gott intryck på din möjliga framtida arbetsgivare. En arbetsintervju är alltid lite nervöst men med dessa fem tips kommer du lyckas lite bättre med din intervju.

  • 1. Läs på om företaget. Att komma till en arbetsintervju utan bakgrundsinformation om företaget är inte att föredra. Läs på om företagets visioner och värderingar för att visa att du är påläst och intresserad.
  • 2. Öva hemma. Tänk igenom vilka frågor som möjligen kan uppstå under intervjun. Det är bra att ha några genomtänkta svar i bakhuvudet. Att öva hemma bidrar till att du är förberedd och inte behöver improvisera fram svar. Tips, be en kompis intervjua dig som ett test.
Foto: Pixabay.com
  • 3. Första intrycket. Det må låta klyschigt men första intrycket är viktigare än vad man kan tro. Lägg lite tid på att anpassa klädseln inför intervjun, klä hellre upp dig än tvärtom. En tröja med fläckar från morgonens frukost ger inte det bästa första intrycket. Att komma i god tid till intervjun ger däremot ett gott intryck.
  • 4. Slappna av. Det är inte konstigt att du är nervös och det förstår personen som intervjuar dig. Ta din tid att svara på frågorna du får och om missförstånd uppstår är det bra att förklara vad du egentligen menade.
  • 5. Följ upp. Efter intervjun är det uppskattat att återkoppla med ett tack-mejl. I mejlet kan du inkludera detaljer som du missade under intervjun och berätta att du fortfarande är intresserad. Kom ihåg att skicka mejlet inom 24 timmar efter intervjun.
Maja Söderberg
Redaktör

Related posts