Nyheter Psykisk hälsa 

4 tecken på utbrändhet

Har du svårt att sova och känner dig nedstämd? Känner du dig orkeslös och omotiverad? Då kan det vara så att du har bränt ut dig. Här kan du läsa om fyra olika symptom på utbrändhet, även känt som utmattningssymptom:

1. Utmattning
Människor som är utbrända har ofta svåra sömnproblem. De känner sig utmattade och upplever att det inte går att vila bort den trötthet de känner.

2. Fysiska symptom
Magbesvär, hjärtklappning, yrsel och värk kan förekomma hos människor med utmattningssyndrom. Ljudkänslighet och huvudvärk är också symptom för utbrändhet.

3. Känslomässiga besvär
Personer med utmattningssyndrom kan känna sig lättirriterade, oroliga, nedstämda och ha ångest. Vissa upplever att de distanserar sig själva emotionellt och har inte längre lust att arbeta eller studera.

4. Försämrad prestation
Föregående symptom kombinerat med att utbrända människor får det svårare att koncentrera sig, glömmer saker lättare och får problem med att planera och genomföra uppgifter gör att de får det svårare att prestera på arbetsplatsen och i skolan.

VIDEO: SONJA LARSSON

Källa
https://www.1177.se/Halland/sjukdomar–besvar/hjarna-och-nerver/utmattningssyndrom/  

Sonja Larsson
Skribent

Related posts