Kultur Nyheter 

Råslätts elever utformar rondell

Tre sjätteklassare från Råslättskolan ligger bakom designen av Röde Påle-rondellens prydnad. Den lysande grinden som kommer pryda rondellen invigs av eleverna nu på onsdag.

För tre år sedan anordnades en tävling där eleverna i en skolklass på Råslättskolan fick utforma förslag på hur Röde Påle-rondellen skulle smyckas. Det var sjätteklassarnas lärare som tog initiativet och stadsbyggnadsnämnden var inte sena att hoppa på tåget. Men då fanns ännu inga pengar att lägga på projektet. Hösten 2019 satte arbetet igång och utformades efter vinnarnas beskrivning.

            Vi har tänkt att det ska vara en grind med en pojke som öppnar den. Vi kom på idén för att förr i tiden var det här en mötesplats för ungdomar. Det fanns en grind där som man kunde tjäna pengar på att öppna, skrev My Gustavsson, Molly Holm och Whishal Wahid i förslaget till stadsbyggnadsnämnden 2016.

På onsdag 18 december klockan 10.00 inviger My Gustavsson och Molly Holm rondellprydnaden tillsammans med stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Samuelsson (C).

Sara-Gül Kangöz

Related posts