Nyheter 

Ensam julgran söker

Julen står för dörren, en tid som sägs vara barnens högtid. Det frossas i godis och mat. Önskelistorna är långa men alla föräldrar har inte möjlighet att köpa julklappar och julmat. 

Julhandeln pågår för fullt, köpcentrum fylls av människor med betalkorten i högsta hugg. Handeln kring jul slår nya rekord varje år. Enligt Svensk handel så köptes det julklappar för 23 miljarder kronor under 2018. 

Frälsningsarmén tillsammans med ett flertal hotell samlar in julklappar som fördelas till de som inte har möjlighet att ge sina barn det som anses höra julen till. Frälsningsarmén har ett lång historia av att hjälpa utsatta människor har ofta haft speciellt riktade engagemang under jul.

Nordic Choice Hotels-concernen som bland annat innefattar Vox Hotel i Jönköping är en av de kedjor som är delaktiga i engagemanget. Under 2,5 vecka har det gått att lämna julklappar under granen i hotellets lobby och i dag är det sista dagen. Klapparna önskas vara inslagna, i nyskick och märkta med lämplig ålder samt andra preferenser så som flicka eller pojke. Gåvor som brukar uppskattas extra mycket är exempelvis familjespel, lego, pyssel, presentkort, biobiljetter och mjukisdjur.

Julklappar kan lämnas på Vox Hotel, Comfort Hotel och Clarion Collection Hotel Victoria. Utöver möjligheten att lämna julklappar under granen så går det swisha valfritt belopp till nr 123 199 44 74 och märk det med ”Frälsis”. Pengarna blir ett bidrag till julmatspåsar som delas ut till utsatta familjer. Samtidigt som många bidrar med julklappar så skänker Nordic Choice Hotets 10 kronor per insamlad klapp till Unicefs arbete till förmån för barn som är utsatta för människohandel.

Anders Vaim

Related posts