Nyheter 

Vädret i veckan

Idag kommer moln och nysnö att dominera över hela landet, men solen kan också visa sig här och var. Ikväll minskar snöfallet. På tisdag lättar molnen i norra Götaland. Resten av veckan fortsätter i ett liknande mönster.

Idag sträcker sig snön norrut men inga större mängder väntas. Räkna med att ett par vita centimeter nysnö kan lägga sig på flera ställe över hela landet förutom långt söderut. Det finns risk för ett otympligt trafikväder där det snöar och har snöat.  Solen kommer visa sig lite här och var i söder men annars förväntas mycket moln och omkring noll grader. Kylan i mitten av landet börjar släppa och bara lite snö resterar enligt SVT.

Ikväll minskar snöfallet
Underkvällen och natten kommer snöfallet att minska långsamt. Lite snöfall kvar däremot i Norrland. I övrigt kommer det att vara väldigt molnigt.

Tisdag delvis molnigt och delvis snöigt
På tisdag kan snöfall förekomma längs kusterna i norr. Molnen kommer dominera över hela landet men en stor del av norra Götaland kan räkna med att molnen lättnar.

Onsdag och torsdag drar med sig snö regn och mer moln
På onsdag ser det mulet ut över hela landet. Splittrat snöfall drar in över mellersta delen av landet och sträcker sig över södra Norrland. I söder är det plusgrader medan det går ner till cirka 20 minusgrader i Lapplandsfjällen. Snöfallet fortsätter under torsdagen, tyngdpunkterna verkar bli Västerbotten, mellersta fjällen och Ångermanland.

Veckoslutet
Under veckoslutet förväntas en del snöfall och regn i södra halvan av landet. 
Det är osäkert hur vi kommer beröras av nederbörden på julafton, men ett lågtryck verkar närma sig enligt SMHI. 

Dagens väderprognos med metereolog Gwendeline Zakhour

Gwendeline Zakhour

Related posts